BetaGuard heeft de ‘draadloze brandwacht’ ontwikkeld: een draadloos rookdetectie- en ontruimingssysteem, dat het inzetten van een brandwacht overbodig maakt.

Op 1 centrale van ons brandbeveiligingssysteem kunnen tot 250 verschillende type melders worden aangesloten, waardoor tot 350 puntmelders van een vast systeem in een keer kunnen worden overgenomen. Op de locatie komt een lokale meldkamer waarop exact uit te lezen is welke detector in alarmstatus is. Ook is het systeem door universele uitgangen aan te sluiten op een bestaand systeem voor doormelding rechtstreeks naar de meldkamer van de brandweer. Als back-up vindt er ook een melding plaatst naar een particuliere alarmcentrale. Het systeem is uit te breiden met een draadloos ontruimingssysteem met handbrandmelders en draadloos gestuurde slow-whoops. Door het aantal melders dat gekoppeld kan worden, kan een volledige dekking worden gegarandeerd. Het systeem is binnen enkele uren operationeel waardoor de inzet van de brandwacht(en) beperkt kan worden of zelfs worden uitgesloten.

Door onze scherpe huurprijzen worden de kosten, vergeleken met een brandwacht, geminimaliseerd. De gebruikte detectiemiddelen voldoen aan de EN54 en de centrale apparatuur staat geregistreerd op de REQ lijst. Het systeem is al vele malen succesvol ingezet bij verzorgingstehuizen, kantoorpanden, evenementenhallen en winkelcentra.